Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Keňa hlásí nejméně 10 mrtvých po protržení přehrady

Povodně, ilustrační foto
Povodně, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Nairobi - Nejméně deset lidí zemřelo a desítky dalších jsou pohřešovány poté, co se kvůli vytrvalým dešťům ve středu večer protrhla přehrada na západě Keni. Voda z nádrže zničila mnoho budov v přilehlých vesnicích, informoval dnes místní Červený kříž, jemuž se podařilo zachránit na čtyři desítky lidí. Keňu trápí sezónní deště již od března a zemřelo kvůli nim již přes 130 lidí.

"Voda způsobila velké ztráty, jak na životech, tak na majetku. Rozsah škod ještě nebyl upřesněn," komentoval podle agentury Reuters protržení přehrady ležící u města Subukia guvernér místního okresu Nakuru Lee Kinyajui.

Podle místního listu The Star zničila voda obydlí přibližně 2500 lidí. Desítky zraněných byly převezeny do dvou blízkých nemocnic.

Kvůli záplavám, s nimiž se východoafrická země potýká již dva měsíce, muselo opustit své domovy na 225.000 lidí. Na záchranu osob uvízlých v oblastech sužovaných vodním živlem byli nasazeni vojáci a armádní vrtulníky.

Témata:  Keňa přehrady katastrofy povodně Červený kříž

Aktuálně se děje

16. května 2024 9:38

Putin a další světoví lídři odsoudili útok na Fica

Ruský prezident Vladimir Putin poslal slovenské prezidentce Zuzaně Čaputové telegram v souvislosti s atentátem na premiéra Roberta Fica. Kreml útok na předsedu vlády odsoudil jako naprosto nepřijatelný, uvedla agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy