Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lovci v Coloradu se snaží ulovit medvěda, který napadl holčičku

Medvěd hnědý
Medvěd hnědý
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Colorado - Správci parků v americkém státě Colorado se snaží ulovit medvěda baribala (Ursus americanus), který o víkendu zaútočil na pětiletou holčičku a pokusil se ji odvléci. Dívka útok přežila, nyní se zotavuje v nemocnici a je podle agentury Reuters v dobrém stavu.

Holčička v neděli brzy ráno v obci East Orchard Mesa asi 400 kilometrů západně od Denveru vyšla před dům, kam ji přilákal hlomoz, o kterém si myslela, že ho dělá její pes. Baribal dítě napadl a dívčin křik vyburcoval matku.

"Když vyšla ven, aby zjistila, co se děje, viděla, jak medvěd vleče její dceru," uvedla správa coloradských parků CPW. Matka začala křičet a medvěd pak dítě pustil.

"Naši zaměstnanci po medvědovi pátrají a budou v tom pokračovat tak dlouho, jak bude třeba," řekl mluvčí CPW Mike Porras. Ke stopování zvířete nasadila CPW i psy a na šelmu nalíčila pasti. Správa je podle Porrase rozhodnuta medvěda usmrtit.

Témata:  medvědi napadení zvířaty zvířata USA příroda

Aktuálně se děje

16. května 2024 21:40

Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Volodymyr Zelenskyj na jednání v Praze. (7.7.2023)

Zelenskyj nešetří Západ. Zmínil strach z porážky Ruska na Ukrajině

Západ se bojí nejen porážky Ruska, ale i porážky Ukrajiny. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj to v rozhovoru pro AFP označil za absurdní. Západním spojencům vyčetl například to, že Kyjevu zakázaly používat dodané zbraně k útokům na ruské území. Moskva chce podle Zelenského zaútočit na Charkov, přičemž nemá dost sil k novému útoku na Kyjev.