Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německá policie zatkla pokerové podvodníky

Poker
Poker
Foto: Pixabay

Drážďany - Němečtí policisté dnes provedli v sedmi spolkových zemích zátah na pokerové podvodníky. Zadrželi šest lidí a zabavili velké množství důkazního materiálu, jednu střelnou zbraň a omamné prostředky, informovala dnes agentura DPA.

Na ilegální a zmanipulované partičky karetní hry si podle DPA posvítil saský kriminální úřad. Razie se dnes konaly v sedmi spolkových zemích kvůli podezření z organizovaného a profesionálního podvodu. Zhruba 300 policistů zasahovalo ve 23 objektech v Drážďanech, Hamburku, Rostocku, Berlíně, Chotěbuzi, Markkleebergu, Zwickau (Cvikov) a také až v západoněmeckých městech Leimen a Wörth am Rhein.

Od loňského září vyšetřoval saský kriminální úřad 15 obviněných. Někteří podezřelí jsou členy motorkářského gangu Hells Angels z Berlína. Členové skupiny údajně nejpozději od dubna roku 2014 pravidelně pořádali partičky pokeru s likvidními a někdy i prominentními hráči.

Podezřelí hráče podváděli s pomocí manipulativní techniky. Vyšetřovatelé odhadují, že celková škoda činí asi 600.000 eur (15,3 milionu Kč).

Témata:  Německo podvod Poker

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy