Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Albánii byla zatčena skupina padělatelů

Albánie
Albánie
Foto: Pixabay

Tirana - V Albánii bylo zadrženo 17 lidí podezřelých ze zapojení do mezinárodní zločinecké sítě, která vyráběla falešné osobní doklady umožňující dostat se ilegálně do USA, Kanady a Británie. Podle agentury AP to dnes oznámila albánská policie.

Ve zveřejněném prohlášení se uvádí, že úřady provedly razie ve čtyřech ilegálních dílnách v Albánii, v nichž se vyráběla padělaná víza, pasy a osobní doklady členských zemí Evropské unie. Policie také zabavila značné množství peněz.

AP poznamenala, že sedm podobných tajných dílen bylo objeveno rovněž v Řecku.

Police uvedla, že během vyšetřování zločinecké sítě zabývající se paděláním dokumentů policisté v Albánii, Řecku a dalších zemích zadrželi už 41 podezřelých. Vyšetřování bylo zahájeno před dvěma roky.

Albánští občané mohou do členských států Evropské unie cestovat volně bez víza. Aby mohli navštívit Spojené státy, Kanadu a Británii ale víza potřebují.

Témata:  Albánie krimi padělky

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy