Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Princ Harry prý bude snubní prsten nosit

Princ Harry
Princ Harry
Foto: Reprofoto YouTube

Londýn - Britský princ Harry bude po dnešní svatbě s Meghan Markleovou nosit snubní prsten, což ne všichni královští ženichové dělají, napsal britský list The Daily Telegraph. Když se například oženil Harryho bratr, princ William, rozhodl se jít ve šlépějích svého dědečka a strýce a prsten nenosit.

Královské nevěsty mívají snubní prsteny ze zlata pocházejícího z dolu v severním Walesu. Očekává se, že Meghan Markleová bude tuto tradici následovat.

Během svatebního obřadu v kapli svatého Jiří na hradě Windsor si ženich a nevěsta prsteny vymění. Ještě předtím označí arcibiskup z Canterbury šperky za "symbol nekonečné lásky a věrnosti" a za připomínku jejich svatebních slibů.

Nejprve Harry navlékne prsten na prsteníček Meghan, následně tak učiní i ona. Oba budou mezitím pokračovat v odříkávání svého slibu. Očekává se, že americká herečka stejně jako princezna Diana a Kate Middletonová vynechá slova o tom, že se "zavazuje k poslušnosti" svému nastávajícímu.

Témata:  Princ Harry Královská svatba

Aktuálně se děje

18. května 2024 17:36

NASA opět odložila start vesmírné lodi Boeing Starliner

NASA znovu odložila první start vesmírné lodi Boeing Starliner s posádkou. Důvodem jsou technické potíže. Loď měla vzlétnout k Mezinárodní vesmírné stanici ISS v úterý 21. května, kvůli úniku hélia se start posouvá na 25. května, informovala agentura AFP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy