Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Kubě nalezli druhou černou skříňku zříceného letadla

Letecká nehoda, ilustrační foto
Letecká nehoda, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Havana - Kubánští vyšetřovatelé objevili druhou černou skříňku letounu, který se minulý pátek krátce po startu zřítil v metropoli Havaně. Při neštěstí zahynulo 111 ze 113 lidí na palubě. Ve čtvrtek to uvedla kubánská státní televize. Příčiny nehody zatím nejsou známy. První černá skříňska se našla bezprostředně po nehodě.

Letoun Boeing 737-200, který z Havany mířil do východokubánského města Holguínu, si kubánské aerolinky pronajaly od mexické společnosti Aerolíneas Damojh. Ta už dříve čelila kritice kvůli nedostatečné údržbě a nedodržování bezpečnostních standardů.

Po neštěstí zůstávají s rozsáhlými popáleninami a dalšími zraněními v kritickém stavu dvě ženy, které pád letadla přežily.

Skříňka, která byla nyní objevena, zaznamenává technická data o průběhu letu. K jejímu nalezení napomohly výpovědi svědků a videozáznamy tragédie, uvedla agentura Reuters. Vyšetřovatelům pomohla také data získaná z první černé skřínky, která průběžně zaznamenává hlasy pilotů a další zvuky v kokpitu.

Témata:  Kuba letecké nehody

Aktuálně se děje

17. května 2024 20:49

Slovensko dementuje nepravdivé informace: Atentátník nebyl liberál ani extremista

Slovenskem otřásl atentát na premiéra Roberta Fica. Střelcem, který po výjezdním jednání vlády pětkrát vystřelil na premiéra, byl Juraj Cintula. Internetem okamžitě začaly kolovat informace o "SBSkáři z Levic". Některé se však ukázaly jako nepravdivé.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy