Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bývalá tenisová hvězda má problém, řídil opilý

Tenis, ilustrační fotografie
Tenis, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Bukurešť - Bývalá světová tenisová jednička Ilie Nastase s přibývajícím věkem nijak neztrácí talent na vyvolávání problémů a páchání výtržností. Dnes nad ránem ho v Bukurešti zadržela policie a obvinila z řízení v opilosti, informují rumunská média.

"Protože byl viditelně podnapilý, byl požádán, aby se podrobil dechové zkoušce. Zareagoval na to vzpurným chováním a urážením policistů," sdělila policie ve svém prohlášení. Policisté 71letého zadrženého následně převezli do ústavu soudního lékařství k provedení krevní zkoušky, kterou ale Nastase rovněž odmítl.

Po předvedení na úřad dopravní policie byl propuštěn, ale bylo proti němu zahájeno vyšetřování kvůli řízení vozidla v opilosti a rovněž kvůli odmítnutí krevního testu.

Začátkem února dostal nejlepší tenista světa z let 1973 a 1974 pokutu 20.000 dolarů (440.000 korun) a byl zbaven možnosti hrát jakoukoli úlohu v tenisových soutěžích Fed Cupu nebo Davisově poháru až do 23. dubna 2020. Loni totiž Nastase jako kapitán rumunského fedcupového týmu během zápasu s britským ženským týmem urazil novinářku, britskou hráčku Johannu Kontaovou a rovněž rozhodčího.

Kromě toho Nastase na předzápasové tiskové konferenci urazil rasistickými výroky tenistku Serenu Williamsovou.

Témata:  Rumunsko tenis alkohol

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy