Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie ještě neobvinila muže, který v Ostravě za vyhrožování bombou

Průmyslový smog
Průmyslový smog
Foto: www.stodolni-ostrava.cz

Ostrava - Policie zatím neobvinila muže, který se ve středu v Ostravě zabarikádoval v domě a vyhrožoval bombou. Zadržený je stále v nemocnici. Skončil tam poté, co ho jeden ze zasahujících policistů postřelil. ČTK to dnes řekla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.

"Muž je stále v péči lékařů," řekla. Kriminalisté podle ní čekají na rozhodnutí soudu, aby mohli v domě udělat domovní prohlídku. Další informace policie nyní zveřejňovat nebude. Informace o zdravotním stavu postřeleného ČTK zjišťuje.

Policisté na místo dorazili na základě oznámení příbuzných a známých. Podle nich muž asi měsíc obydlí neopustil a rodina se o něj bála. "Na místě policisté zjistili, že muž žije. Pohledem přes okno zjistili, že v domě může být nástražný výbušný systém. Zahájili jsme vyjednávání," uvedl ve středu ředitel moravskoslezské policie Tomáš Kužel.

Vyjednávání nebylo úspěšné, hrozilo riziko výbuchu, a proto policisté zásahové jednotky a pyrotechnik vnikli do domu a muže zadrželi. Ještě předtím namířil na policisty svou zbraň, zasahující policisté jej postřelili. Kužel dodal, že při zásahu nastalo i spuštění výbušného systému a policisté museli urychleně objekt opustit.

Podobnou situaci policisté řešili v Havířově 17. května. V jednom z bytů se tam tehdy uzavřel jednatřicetiletý muž. Byt dokonce před zásahem policie zapálil. Zranil sebe i pět zasahujících policistů. Kriminalisté jej převezli do psychiatrické léčebny. Podezřelý je z obecného ohrožení, obviněn ještě nebyl.

Témata:  Ostrava krimi bomby

Aktuálně se děje

9. května 2024 9:59

Vyjádření Bidena o zastavení dodávek zbraní považuje Izrael za zklamání

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Bělorusko

Bělorusko chce systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem

Běloruské bezpečnostní a zpravodajské služby plánují systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem. Organizace ByPol, sdružující bývalé představitele běloruských silových struktur, upozornila na tuto situaci na svých internetových stránkách s tím, že se jedná o skupinu 700 až 800 osob, které se mají pokusit překročit hranice Evropské unie.