Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ze zoo v Německu utekli lvi, tygři, medvěd a jaguár

Zvířata
Zvířata
Foto: Pixmac

Berlín - Ze zoologické zahrady na západě Německa dnes utekli dva lvi, dva tygři a jeden jaguár. Podle agentury DPA to oznámily místní úřady, které zároveň varovaly obyvatele blízkého města Lünebach a okolí, aby nevycházeli ze svých domovů.

Po šelmách, které utekly ze zoo Eifel v německé spolkové zemi Porýní-Falc blízko hranice s Lucemburskem a Belgií, bylo zahájeno rozsáhlé pátrání. Zapojili se do něj hasiči, policisté i zvěrolékaři.

Kromě kočkovitých šelem uprchl ze zoo u Lünebachu také medvěd, ten však byl již zastřelen.

Témata:  lvi tygři zoo

Aktuálně se děje

17. května 2024 8:57

Internet žije atentátem na Fica. EK tlačí na sociální sítě

Evropská komise vyzvala ve čtvrtek největší digitální platformy včetně Facebooku či TikToku, aby bojovaly proti jakýmkoli šířícím se dezinformacím založeným na záběrech ze středeční střelby na slovenského premiéra Roberta Fica. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Volodymyr Zelenskyj na jednání v Praze. (7.7.2023)

Zelenskyj nešetří Západ. Zmínil strach z porážky Ruska na Ukrajině

Západ se bojí nejen porážky Ruska, ale i porážky Ukrajiny. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj to v rozhovoru pro AFP označil za absurdní. Západním spojencům vyčetl například to, že Kyjevu zakázaly používat dodané zbraně k útokům na ruské území. Moskva chce podle Zelenského zaútočit na Charkov, přičemž nemá dost sil k novému útoku na Kyjev.