Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Italská UniCredit se prý chce spojit s Société Générale

UniCredit Bank
UniCredit Bank
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Milán - Podle informací britského listu Financial Times (FT) se největší italská banka UniCredit zajímá o spojení s francouzským konkurentem Société Générale. Již několik měsíců o to usiluje generální ředitel společnosti UniCredit, Francouz Jean-Pierre Mustier, který dříve pracoval jako šéf divize Société Générale pro investiční bankovnictví.

Zdroje FT upozornily, že banky zatím nejsou v souvislosti s možnou fúzí v žádném oficiálním kontaktu. Dodaly nicméně, že možnost spojení s italským konkurentem zkoumají také vedoucí představitelé Société Générale.

Společnost UniCredit se k věci odmítla vyjádřit. Société Générale však v e-mailu zaslaném agentuře Reuters popřela, že její vedení o možném spojení s firmou UniCredit diskutuje.

Oba podniky mají aktivity také v Česku. UniCredit začala v tuzemsku působit v listopadu 2007, její česká pobočka vznikla spojením finančního ústavu HVB Bank a Živnostenské banky. Société Générale má většinový podíl v Komerční bance.

Témata:  Unicredit Bank Société Générale banky

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy