Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na summit do Singapuru letí i basketbalista Rodman. Kimova kamaráda nikdo nezval

Kim Čing-un usoudil, že
Kim Čing-un usoudil, že "za stávající situace nastal čas zúčtovat s americkými imperialisty".
Foto: KCNA

Singapur - Na summitu Trump-Kim v Singapuru bude přítomen i bývalý americký basketbalista Dennis Rodman, který KLDR několikrát navštívil a s diktátorem se přátelí. Oběma státníkům chce pomoci, pokud o to požádají.

Rodman nebude součástí oficiální delegace, bývala hvězda NBC přesto tvrdí, že chce být nablízku. "Letím do Singapuru na historický summit. Poskytnu svým přátelům Donaldu Trumpovi a maršálu Kimovi Čong-unovi jakoukoli podporu, která bude potřeba," napsal Rodman na twitteru.

Bílý dům již ve čtvrtek vyloučil, že by Rodman zastával jakoukoli roli během summitu, který se uskuteční příští týden v úterý. To v pátek před odletem do Kanady na summit skupiny sedmi nejvyspělejších zemí světa (G7) potvrdil i americký prezident Donald Trump. "Ne, nebyl," odpověděl Trump na dotaz novinářů, zda byl Rodman do Singapuru pozván.

Rodman je jedním z mála příslušníků Západu, který se v KLDR sešel s Kimem. Naposledy diktaturu navštívil loni. "Jen se snažím otevřít dveře," prohlásil.

Témata:  Dennis Rodman Donald Trump Singapur Kim Un-Čong

Aktuálně se děje

20. května 2024 21:54

Litva: Ukrajina by měla mít více svobody při útocích na cíle v Rusku

Západní spojenci Ukrajiny by měli zrušit omezení na použití zbraní dodaných na Ukrajinu a dopřát Kyjevu více svobody při útocích na cíle v Rusku. V pondělí to během rozhovoru prohlásil litevský ministr zahraničí Gabrielius Landsbergis, informuje agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy