Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zajímavosti ze SIngapuru: V hotelu Kimovi posvítí české lustry

Kim Čing-un
Kim Čing-un
Foto: china.org.cn

Singapur - V souvislosti se summitem USA-KLDR se hovoří také o České republice. Zahraniční média zaznamenala, že v apartmá "drahého vůdce" z KLDR v hotelu St Regis svítí české křišťálové lustry.

Jablonecká sklářská společnost Preciosa dnes na dotaz ČTK uvedla, že jde o její výrobky. Pro St Regis vyrobila svítidla do ložnice a obývacího pokoje prezidentského apartmá. Další její lustry jsou ve vstupním prostoru hotelu nad schodištěm, v hotelových barech a restauraci a také v tanečním sále. Do hotelu Shangri La dodala Preciosa svítidla pro lobby, bar nebo chodby.

"Pokud pan Kim zůstane v prezidentském apartmá v ceně 5770 eur za noc (asi 148.550 Kč), bude se moci těšit z jacuzzi v mramorem vykládané koupelně. Čekat na něj bude osobní komorník a šéfkuchař pod českými křišťálovými lustry," napsal na svém webu list The Independent.

A dodal, že pokud Kim bude zpytovat svědomí, mohl by si vzpomenout na svého bratra Kim Čong-nama, který v St Regis rád pobýval, než byl loni zavražděn na letišti v Kuala Lumpuru při údajném severokorejském spiknutí.

O "českých křišťálových lustrech, vyrobených na zakázku" v prezidentském apartmá o rozloze 3600 čtverečních stop (asi 335 metrů čtverečních) píše i The Washington Post - spolu s dalšími pozoruhodnostmi apartmá, jako je vlastní tělocvična, vířivka či umělecká díla včetně obrazu Marka Chagalla.

Témata:  Singapur hotely Kim Un-Čong

Aktuálně se děje

20. května 2024 18:44

20. května 2024 11:38

Izrael popřel podíl na smrti íránského prezidenta Ebráhima Raísího

Izrael se nepodílel na smrti íránského prezidenta Ebráhima Raísího, který spolu s dalšími členy svého doprovodu zahynul při nedělní havárii vrtulníku na severozápadě Íránu. Pro agenturu Reuters to řekli nejmenovaní izraelští představitelé.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy