Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mayová lituje své reakce na loňský požár Grenfell Tower

Mayová, Theresa
Mayová, Theresa
Foto: European Union

Londýn - Britská premiérka Theresa Mayová dnes uvedla, že lituje své prvotní reakce na požár výškové budovy Grenfell Tower v Londýně. Ten vypukl 14. června a vyžádal si 72 obětí.

Z jejího postoje mohl podle ní vzniknout mylný dojem, že jí na obětech nezáleží. Tragédie Grenfell Tower byla nejhorším požárem v Británii od konce druhé světové války.

"Už delší dobu je jasné, že prvotní reakce (na tragédii Grenfell Tower) nebyla dostatečná. A to včetně té mojí," uvedla premiérka v článku otištěném v listu London Evening Standard krátce před prvním výročí požáru.

"Obyvatelé Grenfell Tower potřebovali vědět, že ti, kteří jsou u moci, berou na vědomí a chápou jejich zoufalství. Budu vždy litovat toho, že tím, že jsem se s nimi nesetkala hned ten den, vznikl dojem, že je mi to jedno. Tak tomu ale nikdy nebylo," napsala Mayová.

Premiérka po požáru krátce navštívila místo tragédie a poděkovala hasičům za jejich práci. Skutečnost, že se hned nesetkala s přeživšími a zoufalými příbuznými, kteří pátrali po svých blízkých, vyvolala ale vlnu kritiky.

Témata:  Theresa Mayová požár výškové budovy v Londýně

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy