Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Cizinec ubodal v Německu 15letou dívku

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Berlín - Patnáctiletou dívku dnes ubodal útočník v parku ve městě Viersen na západě Německa. Podezřelým z činu je pětadvacetiletý Turek, který se po několika hodinách pátrání policii sám přihlásil, informovala agentura DPA. Motiv vražedného útoku zatím není jasný.

Dívku rumunského původu pachatel bodl několikrát v poledne ve veřejném parku města Viersen, které leží nedaleko nizozemské hranice a má zhruba 75.000 obyvatel. Křičící a krví zbrocené děvče objevili podle bulvárního listu Bild v parku dva bezdomovci, kteří zavolali pomoc. Napadená ale svým zraněním v nemocnici podlehla.

Policie okamžitě začala pátrat po útočníkovi. Vpodvečer se jí přihlásil pětadvacetiletý Turek, jehož nyní vyslýchá. Zda je právě on pachatelem činu, není zatím jasné. Policii byl muž znám.

V uplynulých měsících se stalo obětí násilných útoků v Německu několik mladých dívek, upozornila DPA. Velkou pozornost vyvolala minulý týden vražda a znásilnění čtrnáctileté Susanny ve Wiesbadenu, z níž je podezřelý dvacetiletý irácký žadatel o azyl. Po zadržení na severu Iráku byl již převezen do Německa.

Mediálně známý je také případ z prosince 2017, kdy patnáctiletou dívku ve městě Kandel ubodal v drogerii údajně stejně starý Afghánec. Případ vyvolal debatu o zjišťování stáří u žadatelů o azyl, neboť podle mnohých je muž mnohem starší, než uvedl v žádosti o azyl.

Témata:  Německo vražda

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy