Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragédie na Volze: Výletní loď se srazila s člunem, zemřelo 11 lidí

Ruská vlajka
Ruská vlajka
Foto: Pixabay

Volgograd - Na řece Volze v ruském Volgogradu se v pondělí večer srazila výletní loď s tažným člunem. Nehodu nepřežilo 11 lidí. Všichni na palubě byli Rusové.

Nehoda se stala zhruba kilometr od břehu a záchranné síly o ní dostaly hlášení v pondělí kolem 22:00 místního času (21:00 SELČ), informovala dnes agentura Reuters.

Jedenáct lidí zahynulo na vyhlídkové lodi, na jejíž palubě bylo dohromady 16 osob, citovala agentura RIA Novosti místní úřady, které předtím hovořily o deseti obětech a jednom nezvěstném. Zbylých pět lidí bylo zachráněno.

Podle zpravodajské televize Rossija-24 bylo plavidlo pro přepravu osob přetížené a jeho osvětlení bylo v době nehody vypnuté.

Volgograd je jedním z hostitelských měst fotbalového mistrovství světa, které začíná už ve čtvrtek. Ve Volgogradu se první utkání odehraje příští pondělí mezi Anglií a Tuniskem. 

Témata:  lodní nehody Rusko

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy