Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trumpovy nevhodné vtípky? Novináře vyzval, aby s Kimem na fotkách vypadali hubení

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Singapur - To by nebyl Donald Trump, aby nedošlo k diplomatické ostudě. Před obědem na summit s vůdcem KLDR Kim Čong-unem vyzval novináře, aby oba lídři na jejich fotografiích byli "pěkní, pohlední a hubení". Video okamžitě zaujalo uživatele sociálních sítí.

"Děláte všichni pěknou fotku?" zeptal se Trump fotoreportérů krátce před tím, než usedl s Kimem ke společnému obědu. "Abychom vypadali pěkní, pohlední a štíhlí," dodal.

Následný záběr na obličej severokorejského vůdce podle některých uživatelů sociálních sítí prozrazuje, že prezidentův komentář Kima příliš nepobavil. Není ovšem jasné, zda mu prezidentova slova tlumočník přeložil.

Trump a Kim se v minulosti častovali nadávkami. Šéf Bílého domu o severokorejském vůdci hovořil jako o "malém a tlustém" a označil jej také za "rakeťáka". Vůdce KLDR zase o Trumpovi řekl, že je choromyslný a označil jej za "starého blázna".

Témata:  Donald Trump Singapur Kim Un-Čong

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:50

Rusko oznámilo, že zaútočilo na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy