Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ruská policie prý varuje stoupence Navalného před projevy odporu na fotbalovém mistrovství

Alexej Navalnyj
Alexej Navalnyj
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Moskva - Fotbalový šampionát v Rusku se blíží a úřady nechtějí nic ponechat náhodě. Policie obchází stoupence Alexeje Navalného, nejhlasitějšího kritika Kremlu, a varuje je před projevy odporu.

Podle ruského serveru Mediazona policisté dostali "shora" seznam lidí, s nimiž mají provést "preventivní" pohovory. Seznam byl prý sestaven podle policejních záznamů o osobách, které se účastnily veřejných protestů zorganizovaných Navalným.

Vytipovaní lidé mají podepsat prohlášení, v němž slibují, že se během fotbalového turnaje, který začíná ve čtvrtek, nezapojí do akcí, které by mohly narušovat zákony. 

V centru Moskvy policie v úterý zadržela opoziční aktivisty Darju Poljudovovou a Kirilla Kotova, kteří nesli transparenty s požadavkem politických svobod a výzvou k bojkotu mistrovství světa. 

Témata:  Rusko Alexej Navalnyj fotbal

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy