Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německá policie provedla razii proti gangu pašeráků lidí, organizovali i fingované sňatky

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Berlín - Německá policie dnes ráno provedla rozsáhlé razie proti pašerákům lidí a organizovanému fingování sňatků, které měly umožnit získání trvalého pobytu v Německu lidem z Indie a Pákistánu. Státní zastupitelství v Lipsku vyšetřuje tyto aktivity už od jara 2017.

Domovní prohlídky se konaly od dnešních 7:00 SELČ. Policisté zasahovali mimo jiné v Lipsku, Eilenburgu a v Hettstedtu ve spolkové zemi Sasko-Anhaltsko. Dále pak ve spolkových zemích Severní Porýní-Vestfálsko, Bádensko-Württembersko a Hesensko.

Dohromady policisté prohledali 27 bytů, přičemž jen v Hettstedtu bylo podle rozhlasové stanice Mitteldeutscher Rundfunk prohledáno 15 objektů.

Tři hlavní obvinění čelí podle agentury DPA podezření, že s pomocí falešných oddacích listů vystavených na Kypru zařizovali fingované sňatky indických a pákistánských občanů převážně s východoevropskými ženami.

Témata:  Německo obchod s lidmi

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy