Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Alkohol, lenost, nekázeň a vychytralost. Co na sebe práskli Rusové?

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskva - Rusové sami o sobě tvrdí, že jsou pohostinní a pracovití. V průzkumu pro sociologickou agenturu VCIOM ovšem zároveň přiznali, že jejich nehorším rysem je záliba v alkoholu.

Rusové se také považují za oduševnělý, družný a štědrý národ. Méně dotázaných mezi kladné stránky počítá vzdělanost nebo nábožnost. Kromě sklonu k pití považují Rusové za nedostatky svého národa lenost, nekázeň a vychytralost.

Ruská mládež se na rysy svého národa dívá kritičtěji než starší pokolení. Lidé ve věku do 24 let připisovali Rusům negativní vlastnosti dvakrát častěji než důchodci.

Podobný průzkum zorganizovaný v roce 2015 agenturou VCIOM přinesl částečně jiné výsledky. Za pozitivní rysy Rusů označovali dotázaní hlavně čestnost, dobrotivost a velkorysost. Zato alkoholismus zůstal mezi negativními stránkami na prvním místě následovaný užíváním drog, lehkomyslností a leností.

Témata:  Rusko průzkumy alkohol

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 0:35

Španělsko dodá Ukrajině rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy