Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ruští policisté zatkli ve vlaku Brita, vzal policistovi zbraň

Ruská policie, ilustrační fotografie
Ruská policie, ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto ABCNews

Moskva - Ruská policie vysadila z vlaku dva britské fanoušky, kteří měli namířeno na první zápas anglické reprezentace na fotbalovém mistrovství světa proti Tunisku. Jeden z nich se dostal do konfliktu s policií a byl zadržen.

Zadržený Brit vzal služební pistoli policistovi, který vlakem do Volgogradu cestoval. Pistole byla fanouškovi odebrána a muž byl zatčen. Druhý z dvojice se zranil na ruce poté, co rozbil okno v kupé. Informovala o tom agentura Reuters.

Ruská média se o incidentu nezmiňují. Údajně na pokyn shora dávají přednost zprávám o vstřícnosti ruských úřadů vůči fanouškům a pokojné atmosféře mistrovství. 

Trenér Gareth Southgate prý agentuře TASS řekl, že příprava Rusů na šampionát je "fantastická". Angličtí rowdies podle něj problémy nezpůsobí. Delegace anglické fotbalové asociace dnes uctila památku obětí stalingradské bitvy z let 1942-43. Fotbalová Volgograd Arena, kde se dnes večer Anglie utká s Tuniskem, leží na úpatí Mamajovy mohyly, kde je uchován prach 35.000 obránců Stalingradu.

Podle volgogradské radnice bylo k posílení ostrahy povoláno několik tisíc policistů. Očekává se příjezd tří tisícovek anglických fanoušků, které mají policisté doprovázet po celé trase od nádraží až ke stadionu. 

Témata:  Rusko Velká Británie policie Rusko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy