Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Rusku soudí taxikáře, která najel do lidí u Kremlu

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskva - Taxikář Čingiz Anarbek, který v sobotu najel do chodců u moskevského Kremlu, dnes stanul před soudem. Vypověděl, že si popletl pedály plynu a brzdy a že dva dny před nehodou nespal. Při incidentu utrpělo zranění sedm lidí.

Policie hned v sobotu oznámila, že řidiče zadržela a že incident vyšetřuje jako nehodu, a ne jako teroristický útok. Později upřesnila, že řidič nebyl opilý, jak některá ruská média naznačovala, a že zřejmě ztratil nad vozem kontrolu.

Taxikář pochází z Kyrgyzstánu. Podle médií po svém zadržení vypověděl, že nehodu způsobit nechtěl. Agentura Interfax uvedla, že řidič za volantem usnul a poté nedopatřením sešlápl akcelerační pedál.

Mezi zraněnými jsou dva mexičtí fanoušci, kteří do Ruska přijeli na fotbalový šampionát, Ukrajinec a Rusové. Jedna žena utrpěla vážnější zranění. Mluvčí prezidenta Vladimira Putina dnes uvedl, že si Kreml vydechl úlevou, že při nehodě nikdo nepřišel o život. Zraněným popřál brzké uzdravení.

Předseda kyrgyzské vlády Muchammedkalyj Abylgazijev se zraněným omluvil za nehodu a pozval je na návštěvu středoasijské země, aby se tam zotavili.

Podobná nehoda se dnes podle serveru Fontanka.ru odehrála v Petrohradu: taxikář najel na chodník a vrazil do sloupu pouličního osvětlení, zranění utrpěly dvě cestující.

Témata:  Rusko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy