Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poslanec chce zakázat veřejnou propagaci sexu, trestem mají být pokuty a veřejně prospěšné práce

Ukrajina, ilustrační foto
Ukrajina, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Kyjev - Ukrajinský parlament má projednat návrh zákona o zákazu veřejných projevů zaměřených na propagaci sexu, a to jakéhokoli.

Napsala to ukrajinská agentura Inform-UA. Návrh, který předložil poslanec prezidentského Bloku Petra Porošenka, předpokládá tresty ve formě vysokých pokut nebo veřejně prospěšných prací.

Iniciativa poslance Oleha Barny je očividně reakcí na víkendový pochod homosexuálů v Kyjevě, do kterého se zapojilo několik tisíc lidí. Na průvod opakovaně útočily skupiny ultrapravicových radikálů a pravoslavných extremistů, policie několik desítek lidí zatkla.

Barna ale není homofob, a tak chce zakázat prakticky jakoukoli zmínku o sexu, která by se šířila ve veřejném prostoru, píše ukrajinský tisk. "Veškeré veřejné akty, které by propagovaly jakoukoli sexuální orientaci," by měly být trestány pokutou až 100.000 hřiven (85.000 korun), případně až 60 hodinami veřejných prací.

"Vyzývám všechny sexuálně znepokojené osoby k ozdravnému pobytu na východě (Ukrajiny) se zbraní v ruce, aby se zbavili jančení a nestydatostí," doprovodil poslanec komentářem svůj návrh.

Témata:  Ukrajina

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy