Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Urážky ruských fotbalistů? Poslanec navrhuje trestat posměváčky pokutou

Fotbal, ilustrační fotografie
Fotbal, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Moskva - Ruský poslanec Vitalij Milonov, který je znám jako ultrakonzervativní obhájce pravoslaví a ruských imperiálních tradic, chce předložit parlamentu zákon, který trestá pokutou urážky ruského národního fotbalového týmu.

Milonov je pohoršen kritickými poznámkami a posměšky na adresu ruských fotbalistů, které se občas objevují na sociálních sítích. Navzdory vysokému vítězství nad Saúdskou Arábií 5:0 v úvodním zápase mistrovství světa ruská reprezentace k favoritům šampionátu nepatří.

"Ti lidé během mistrovství světa bojují za čest naší země. Je na státu, aby je ochránil od urážek. Není to jen o fotbalu, je to o naší národní identitě," řekl Milonov v Petrohradě. Pokutu za urážku sborné navrhuje ve výši 10.000 rublů (asi 3500 korun). Uvedla to agentura Reuters.

Ruská média o návrhu poslance nepíší, naopak informují o přátelské atmosféře šampionátu. Na letišti v Moskvě pomohli zřízenci najít belgickému turistovi kufr, uruguayský fanoušek díky pomoci moskevských pořadatelů našel ztracený pas. 

Podle agentury TASS se dokonce nemálo fanoušků rozhodlo využít volné chvíle mezi zápasy k zájezdu na Krym, který Rusko okupovalo a anektovalo v roce 2014. Pamětihodnosti poloostrova, kvůli jehož připojení je Rusko vystaveno západním sankcím, si prohlédli fanoušci z Brazílie nebo Švýcarska. 

Moskevský rozhlas dnes oznámil, že opoziční vůdce Alexej Navalnyj svolává na 1. červenec demonstraci proti plánovanému zvýšení důchodového věku v Rusku, o němž bude jednat ruský parlament. 

Témata:  Rusko Krym fotbal

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:50

Rusko oznámilo, že zaútočilo na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy