Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Salvini hrozí kvůli migraci: Itálie přehodnotí své finanční příspěvky EU

Uprchlíci, ilustrační fotografie
Uprchlíci, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Řím - Italský ministr vnitra Matteo Salvini dnes jednal se svým rakouským protějškem Herbertem Kicklem a rakoským vicekancléřem Heinzem-Christianem Strachem. Itálie podle něj přehodnotí své finanční příspěvky Evropské unii, jestliže současná osmadvacítka nezmění svůj přístup k migrantům.

"Atmosféra v Evropě se mění a jsme optimističtí," prohlásil Salvini, který je předsedou protiimigrační Ligy. "Rovněž naprosto důvěřujeme rakouskému předsednictví EU a věříme ve zdravý rozum našich evropských kolegů, zčásti kvůli tomu, že nechceme znovu vyjednávat italské financování Evropské unie," dodal. 

Podle italského ministra vláda pracuje na návrhu, který chce předložit na nadcházejícím unijním summitu a který se týká posílení ochrany vnější hranice EU a boje s přílivem migrantů.

"Cílem je ochránit vnější hranici, nikoli sdílet ten problém s ostatními evropskými zeměmi, ale vyřešit ho u zdroje," uvedl Salvini. "Jestli si někdo v EU myslí, že Itálie bude i nadále hlavním přístavem a uprchlickým táborem, tak se mýlí," dodal.

Témata:  Itálie EU uprchlíci Matteo Salvini

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy