reklama

Přímořské město Sorrento patří k oblíbeným cílům turistů z celé Evropy. Prosluněné místo ležící na severu Itálie poskytuje řadu přírodních krás a přístup k teplému Středozemnímu moři.

Právě na to se těšila britská turistka, která si na dovolenou vyrazila se svou dcerou. Vše ale skončilo šokujícím zážitkem, dlouhým vyšetřováním v Británii i samotném Sorrentu a zatčením pěti mužů ve věku mezi 18 a 21 lety.

Incident se odehrál v říjnu roku 2016, vzhledem k probíhajícímu vyšetřování byly ale detaily zveřejněny až nyní. Ty mimo jiné ukazují, že pětice mužů, která byla zaměstnána v hotelu, v němž žena přebývala, dotyčnou osobu nejprve zdrogovala.

Poté ji zatáhli na neznámé místo, kde čekali další muži. "Bylo jich nejméně deset, všichni nazí a všichni mladí. Vzali mě do místnosti, zatímco jsem byla pod účinkem drogy," vypráví hrůzný zážitek žena.

Poté všichni muži ženu hromadně znásilnili. "Měla jsem pocit, jako bych nad tím, co se děje, neměla žádnou kontrolu. Připadalo mi, jako bych vůbec nebyla ve svém těle," popisuje hanebný čin pod účinky drog.

Oběť hromadného znásilnění byla podle svých slov natolik šokovaná incidentem, že jej nenahlásila, dokud se nevrátila zpátky domů do britského Kentu.

Následně začala velká mezinárodní akce a pátrání po útočnících. Vzorky DNA následně pomohly dopadnout pětici mužů, kterým policisté zabavili telefony. Nad činem se nijak nepozastavovali, hovořili o něm ale šifrovaně.

Případ šokoval všechny obyvatele města a zasáhl i tamní úřady. Starosta Giuseppe Cuomo podle webu Express uvedl: "Jedná se o velmi vážný incident, který utlumí zájem o náš region."

Jaký je osud zbylých útočníků ani jak vysoké tresty zadrženým hrozí zatím není jasné.