reklama

"Ženy, které získají ty nejlepší fotbalové geny, je budou moci předat příštím generacím ruského fotbalu," stálo v reklamě. Odměnou těhotným měly být tři miliony rublů (milion korun) a doživotní bezplatný přísun fastfoodové produkce.

Kampaň vyvolala protesty ruských feministek a značné části veřejnosti. Kritici si stěžují, že v zahraničí jsou Rusky vydávány za dravé lovkyně nadbíhající svým zahraničním obětem. Některé články ruských médií ale takovou pověst utvrzují.

Podle listu Moskovskij komsomolec se mnoho ruských žen snaží využít fotbalového šampionátu ke známosti s cizincem. Údajně využívají Rusky řady metod. Některé se předem na internetu přihlásí do fanouškovských skupin, kde není účast anonymní a podvody nejsou časté. Tam si pak vytipují možného partnera. Jiné využívají přeplněnost ruských hotelů a nabízejí on-line ubytování, ovšem rovnou s dámskou spolubydlící. 

Cíl svého snažení Rusky neskrývají. "Vidět fotbal a navázat také příjemné známosti," řekla novinám Moskvanka Ella. Její kolegyně Lena ze Samary byla ještě otevřenější: "Vdát se, samozřejmě".