Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Londýn se zlobí: EU se o práva Britů nezajímá

Londýn
Londýn
Foto: Pixabay

Londýn - Britský ministr vnitra Sajid Javid nařknul Evropskou unii z toho, že ji nezajímají práva britských občanů z jiných zemí EU. Podle něj se Unie nestará o to, jak se budou mít po brexitu.

Brusel přípravy v této oblasti zanedbává, řekl Javid podle serveru Sky News. Londýn dnes zveřejní první podrobnosti týkající se jeho plánu pro unijní občany, kteří budou chtít v Británii zůstat i po brexitu.

Podle deníku The Guardian poskytne seznam dokumentů, které budou muset unijní občané předložit ministerstvu vnitra, aby dokázali, že mají nárok v zemi zůstat. List ale s odvoláním na vládní zdroje dodal, že tyto pokyny budou zatím nezávazné a budou mít spíše poradní charakter.

Javid vyzval Brusel, aby přišel ohledně práv britských občanů po brexitu s konkrétnějšími plány. Připomněl, že vláda v Londýně dnes zveřejní svůj plán týkající se občanů EU v Británii.

Témata:  Velká Británie EU Brexit

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy