Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Opozice se zlobí: Turecká televize prý zvýhodňuje před volbami Erdogana

Tayyip Erdogan, summit NATO v Newportu
Tayyip Erdogan, summit NATO v Newportu
Foto: NATO

Ankara - Turecká opozice obvinila státní televizi TRT, že v kampani před nedělními volbami nadržuje prezidentovi Recepu Tayyipu Erdoganovi a jeho vládní Straně spravedlnosti a rozvoje (AKP).

 Dva opoziční členové místní rady proti televizní vysílání poukázali na to, že Erdoganovi a AKP vyčlenila televize celkem 67 hodin na vlastní propagaci, zatímco hlavnímu Erdoganovu soupeři v prezidentských volbách Muharremu Incemu méně než sedm hodin. Upozornila na to dnes agentura Reuters.

"Vysílají ve prospěch vlády z daní, které platíme (všichni)," postěžoval si Ümit Özdag, místopředseda opoziční Strany dobra (Iyi Parti), která získala pouhých 12 minut vysílacího času.

Podle kritiků je Erdoganův praktický monopol v médiích zřejmě největší překážkou pro volný a spravedlivý průběh voleb, které se konají za stálé platného výjimečného stavu, vyhlášeného po neúspěšném pokusu o vojenský převrat před dvěma lety.

Témata:  Turecko Recep Tayyip Erdogan

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy