Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pomsta Netanjahuových? V Izraeli shořelo auto bývalého správce premiérovy rezidence

Izrael, ilustrační foto
Izrael, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Jeruzalém - Automobil bývalého správce domu izraelského premiéra se stal terčem žhářského útoku. Meni Naftali v roce 2016 vysoudit 170.000 šekelů (milion korun) v procesu, v něž obvinil Saru Netanjahuovou z hrubého zacházení s personálem. Poskytl také svědectví v případu, v němž byla minulý týden obviněna ze zneužití státních peněz.

Automobil shořel před Neftaliho domem v Afule. Nalezen byl ráno, nikdo při incidentu nebyl zraněn. Naftali je jedním z kritiků manželů Netanjahuových. Eldad Janiv, který patří k vůdcům pravidelných protestů pořádaných proti Netanjhuovi, dnes zprávu o Naftaliho automobilu na twitteru komentoval slovy, že "to skončí vraždou".

Netanjahuová byla minulý týden obviněna ze zneužití státních peněz v rezidenci, kam nechala dovážet jídlo z restaurací, i když sídlo zaměstnávalo kuchaře, což zákon nedovoluje. 

Sám premiér Benjamin Netanjahu čelí vyšetřování kvůli údajnému ovlivňování médií. V jedné z kauz, označované podle telekomunikační firmy Bezeq, byl zadržen jeho bývalý mluvčí Nir Hefec, který se rozhodl proti premiérovi svědčit. Nově dal k dispozici nahrávky své telefonické konverzace s právní poradkyní Netanjahuova úřadu.

Vyplývá z nich, že Netanjahuovi plánovali renovaci své soukromé vily v Caesareji na útraty státu a že do čistíren v cizině putovaly z rezidence kufry špinavého prádla. 

Témata:  Izrael Benjamin Netanjahu žhářství

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy