Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Izraelské rakety zasáhly skladiště Hizballáhu, syrská obrana je nedokázala sestřelit

Sýrie, ilustrační foto
Sýrie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Damašek - Syrská organizace pro lidská práva (SOHR) dnes oznámila, že zbraňový sklad šíitského hnutí Hizballáh na území Sýrie zasáhly dvě rakety odpálené izraelskou armádou.

Rakety dopadly nedaleko mezinárodního letiště v Damašku hodinu po půlnoci místního času (o půlnoci SELČ). Syrská obrana podle SOHR nezvládla střely zlikvidovat.

Podobné útoky na tuto lokalitu byly podle agentury AFP v posledních letech několikrát připsány Izraeli. Židovský stát přiznává útoky na íránské cíle v Sýrii. Libanonské hnutí Hizballáh je podporováno Íránem, který je úhlavním nepřítelem Izraele na Blízkem východě.

Během května podnikly izraelské stíhačky nálety na desítky íránských vojenských cílů v Sýrii, vyžádaly si na 30 mrtvých. Izrael nálety vysvětlil jako odvetu za raketové útoky íránských jednotek na izraelské cíle na Golanských výšinách.

Témata:  Sýrie Hizballáh Izraelská armáda

Aktuálně se děje

1. května 2024 10:11

Pozemní operace izraelské armády do Rafahu nevýslovnou katastrofou, varuje OSN

Pozemní operace izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy by byla "nevýslovnou katastrofou," prohlásil šéf Úřadu OSN pro koordinaci humanitárních záležitostí (OCHA) Martin Griffiths. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy