Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V redakci deníku v USA střílel nespokojený čtenář, soudil se o "pomlouvačný článek"

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: CNN

Annapolis (USA, Maryland) - Muž, jenž ve čtvrtek v sídle novin Capital Gazette zastřelil pět lidí, měl podle policie dlouholetý spor s redakcí, kterou kvůli jistému článku žaloval za pomluvu. Policie nemá podezření na terorismus.

Svědci popsali, že muž po vstupu do budovy zapálil dýmovnice a poté se prostřílel do redakce skleněnými dveřmi. Vzápětí pálil na lidi v místnosti: zastřelil čtyři novináře a obchodní asistentku.

Podle jednoho z reportérů, který se schoval při střelbě pod stůl, útočník pak najednou střílet přestal. "Nevím, proč přestal. Ale bylo to jako ve válečné zóně," řekl médiím novinář Phil Davis. Podle televize CNN útočník zbraň "neměl v bezprostřední blízkosti", když ho policie dopadla.

Střelcem je Jarrod Ramos (38). Agentura Reuters uvedla, že měl dlouhodobý spor s redakcí: v roce 2012 ji a jednoho jejího tehdejšího novináře zažaloval za pomluvu. Marylandský soud v roce 2015 potvrdil verdikt soudu nižší instance, který deník v kauze osvobodil.

Capital Gazette přináší regionální zpravodajství z okolí metropole státu Maryland, kterou je město Annapolis. Vlastníkem je společnost Baltimore Sun Media Group. Deník The Capital dnes vyšel s titulní stránkou, na níž jsou fotky pěti obětí (tří mužů a dvou žen).

Témata:  střelba v redakci deníku The Capital Gazette USA policie USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy