Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš se ve Francii sešel s Macronem, slaví 100. výročí ČSR

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron
Foto: European Union

Paříž - Premiér Andrej Babiš se dnes sešel v Paříži s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem, aby s ním hovořil o budoucnosti Evropské unie a o spolupráci v oblasti bezpečnosti.

Také spolu měli na programu jednání o spolupráci obou zemí v rámci regionálních uskupení, o transatlantických vazbách a aktuálních mezinárodních tématech.

Na závěr je čekal podpis Akčního plánu česko-francouzského strategického partnerství pro období 2019-2022. V pořadí již čtvrtý Akční plán definuje řadu projektů, na kterých budou obě země dlouhodobě spolupracovat.

Ve Francii Babiš v rámci oslav 100. výročí vzniku Československa navštíví místo, kde se 30. června 1918 shromáždilo na 6000 legionářů, aby přísahali věrnost vznikajícímu československému státu. Pietního aktu kladení věnců u památníku nedaleko Darney na severovýchodě Francie se brzy odpoledne český premiér zúčastní spolu se svým slovenským protějškem Peterem Pellegrinim.

Témata:  Andrej Babiš Československo Emmanuel Macron

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy