Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump se sejde s Putinem. Budou řešit Ukrajinu i volby

Vladimir Putin a Donald Trump
Vladimir Putin a Donald Trump
Foto: kremlin.ru

Washington - Americký prezident Donald Trump chce s Vladimirem Putinem v Helsinkách jednat o ruském vměšování do amerických voleb, ale i o Ukrajině.

"Uvidíme," řekl Trump v noci na sobotu při setkání s novináři na palubě prezidentského letadla Air Force One. Otázka Krymu, který Rusko v roce 2014 zabralo Ukrajině, a sankce, které kvůli tomu Washington na Moskvu uvalil, doposud patřily ke zdrojům napětí mezi oběma zeměmi.

Na nedávném summitu skupiny nejvyspělejších zemí G7 v Kanadě Trump údajně prohlásil, že Krym je ruský, protože tam všichni mluví rusky.

Trump se s Putinem krátce sešel už loni v listopadu ve Vietnamu. Ve Spojených státech pak sklidil kritiku za své prohlášení, že šéfovi Kremlu věří, když popírá, že se Rusko vměšovalo do amerických prezidentských voleb. Nyní o tom chce znovu jednat. Jeho setkání s Putinem je naplánováno na 16. července v Helsinkách.

Témata:  Donald Trump USA Vladimír Putin

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy