Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragická nehoda v Texasu. Zemřelo devět vojáků

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: U.S. Air Force **www.af.mil**

Dallas - Při čtvrteční nehodě způsobené povodněmi v Texasu zahynulo devět vojáků. Poblíž základny Fort Hood se s nimi převrátil nákladní vůz.

Přívalové srážky rozvodnily rovněž říčku u Fort Hoodu vzdáleného přes 100 kilometrů severně od Austinu. Vůz s vojáky se převrátil při pokusu přejet vodní tok a tři mrtvá těla našel pátrací tým dále po proudu od místa nehody, tři jiné vojáky se podařilo vyprostit živé. Po šesti pohřešovaných se dále pátralo, a to i za pomoci vrtulníků.

"Vyšetřování je v plném proudu. Jako vždy zjistíme příčiny této nehody i dalších, které se staly tento týden, " uvedl ministr obrany Ashton Carter při tiskové konference v Singapuru.

Američtí meteorologové vydali pro tyto dny varování před bleskovými povodněmi pro Texas a Louisianu. Texaský guvernér Greg Abbott vyhlásil ve třech desítkách okresů stav katastrofy.

Rovněž ve čtvrtek havaroval v Coloradu proudový letoun F-16 krátce poté, co přeletem pozdravil shromáždění absolventů letecké akademie, na němž promluvil prezident Barack Obama. Pilot se katapultoval. Jiný stroj elitní vzdušné jednotky amerického vojenského námořnictva Blue Angels se zřítil u města Smyrna nedaleko Nashvillu ve státu Tennessee. Pilot zahynul.

Témata:  U.S. ARMY povodně v USA Ashton Carter

Aktuálně se děje

12. června 2024 16:20

Rychlík stihl zastavit před srážkou v Pardubicích. Strojvedoucí si uvědomil omyl

Vyšetřování tragické srážky rychlíku a nákladního vlaku, která se na den přesně před týdnem stala v Pardubicích, pokračuje. Podle zjištění Drážní inspekce si strojvedoucí rychlíku uvědomil, že projel návěst, a zastavil. Personál protijedoucího vlaku ale nebyl nijak varován, takže nemohl včas zabrzdit. Podle posledních informací už není nikdo ze zraněných v nemocnici. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy