Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Třetina mladých Rusů uvažuje o emigraci, lákadlem je Německo

Ruská vlajka
Ruská vlajka
Foto: Pixabay

Moskva - Jak ukázal průzkum sociologické společnosti VCIOM, desetina ruských občanů si přeje vycestovat z vlasti k trvalému pobytu v zahraničí. Myšlenka na trvalou změnu pobytu je nejpopulárnější u věkové skupiny 18 až 24 let. Nejpřitažlivější zemí je pro ně Německo.

Podíl mladých Rusů toužících po životě v zahraničí se blíží jedné třetině. 26 procent z nich už informace o poměrech v nové vlasti vyhledává, 22 procent studuje jazyk. Desetina chce vycestovat do dvou let.

Za Německem se v žebříčku nejvhodnějších míst pro emigraci umístily USA následované Španělskem.

Podle komentáře VCIOM podíl mladých Rusů toužících změnit prostředí v žádném případě nelze vysvětlovat jako touhu "uniknout z tíživé ruské reality". Jde prý o důkaz otevřenosti mladé ruské generace vůči cizině a možná dokonce o "výzvu okolnímu světu", jemuž se mladí Rusové chtějí ukázat.

Témata:  Rusko průzkumy

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy