Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trumpova návštěva v Británii? V Londýně by čelil demonstrantům, program se odehraje na venkově

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Londýn - Americký prezident Donald Trump přiletí do Británie ve čtvrtek 12. července z Bruselu, kde se koná summit NATO. V Londýně, kde by ho zřejmě čekaly davy demonstrantů, jen přenocuje. Hlavní část programu se bude odehrávat na venkově.

Premiérka Theresa Mayová pohostí Trumpa a jeho manželku Melanii na slavnostní večeři v Blenheimském paláci (nedaleko Oxfordu), ve venkovském sídle, kde se v roce 1874 narodil Winston Churchill. Poté prezidentský pár přenocuje v londýnské rezidenci amerického velvyslance.

V pátek 13. července navštíví Trump spolu s Mayovou venkovské sídlo britských premiérů v Chequers, které leží asi 65 kilometrů od Londýna. Po pracovním obědě obou státníků je naplánovaná tisková konference. V pátek odpoledne by se měl Trump na hradě Windsor setkat s královnou Alžbětou II.

Z Británie odcestují Trumpovi v pátek večer do Skotska, kde vlastní americký prezident dvě golfová hřiště a kde stráví víkend. V pondělí pak čeká Trumpa schůzka s ruským prezidentem Vladimirem Putinem v Helsinkách.

Témata:  Donald Trump Velká Británie EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy