Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Berlíně došlo k dalšímu antisemitskému útoku, policie zatkla osm Syřanů

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Berlín - V německé metropoli zřejmě došlo k dalšími antisemitskému útoku. Žida ze Sýrie zbili v noci na sobotu jeho krajané, policie následně zadržela osm mužů.

Skupina Syřanů prý požádala muže o zapalovač v parku poblíž stanice městské dráhy Hackescher Markt. Jeden si všiml přívěšku v podobě Davidovy hvězdy na řetízku tázaného, který se poté stal terčem útoku a utrpěl tržné rány.

Mluvčí berlínské policie pak listu Die Welt událost potvrdil a uvedl, že probíhá vyšetřování.

Případ připomíná dubnový incident, kdy 19letý Syřan v berlínské městské části Prenzlauer Berg napadl dva mladíky s jarmulkou na hlavě, Izraelce z arabské rodiny a jeho německo-marockého kamaráda. Izraelec uvedl, že jarmulku měl na sobě proto, že chtěl otestovat, jestli je skutečně nebezpečné ji otevřeně nosit na ulici.

Témata:  antisemitismus Berlín Německo policie Německo

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy