Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Žena zemřela na hotelu. Kriminalisté nemohli uvěřit, čím se předávkovala

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Amsterdam - Turistku objevili bez známek života v amsterdamském hotelu. Policie nevěděla, na co mohla zemřít, proto nařídila soudní pitvu. A její výsledky všechny překvapily.

V jednom z amsterdamských hotelů v ulici Vossiusstraat objevili v neděli mrtvou turistku, jejíž totožnost nizozemská policie nezveřejnila. Kriminalisté místo ohledali, příčinu smrti ale nenašli, proto nařídili soudní pitvu.

Při ní lékaři zjistili něco, co je samotné překvapilo. Žena totiž zemřela na předávkování, neboli intoxikaci vodou. "Šlo o množství větší než několik litrů," citoval nizozemský deník Telegraaf policejní zdroj. Nejmenovaná žena ještě předtím podle policie požila tzv. měkké drogy.

Konzumace příliš velkého množství vody v krátkém čase, případně neschopnost vodu vylučovat, může být nebezpečné, protože způsobuje příliš rychlý pokles hladiny důležitých látek v krvi. To může vést k záchvatům, bezvědomí nebo smrti.

Témata:  Nizozemí drogy voda

Aktuálně se děje

4. května 2024 8:22

Morawiecki si kopl do EU. V Polsku vzbudila jeho slova pozdvižení

Bývalý polský premiér Mateusz Morawiecki označil Brusel v rozhovoru pro maďarský týdeník Mandiner za hrozbu pro evropskou demokracii. EU podle něj zadržením fondů ovlivnila výsledek polských parlamentních voleb. Představitelé současné polské vlády jej za tyto výroky ostře zkritizovali. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy

VIDEO: Píseň slavící diktátora Kima se stala hitem TikToku. Skladba má nové, alarmující poselství

VIDEO: Píseň slavící diktátora Kima se stala hitem TikToku. Skladba má nové, alarmující poselství

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.