Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V královské kapli dnes byl pokřtěn syn prince Williama a Kate Louis

Buckinghamský palác
Buckinghamský palác
Foto: Pixabay

Londýn - V královské kapli paláce svatého Jakuba v Londýně dnes byl pokřtěn třetí potomek britského prince Williama a jeho manželky Kate. Soukromý obřad vedl arcibiskup z Canterbury Justin Welby.

Louis Arthur Charles, narozený 23. dubna, je pátým v pořadí nástupnictví na britský trůn. Obřad začal v 17:00 SELČ a trval asi čtyřicet minut.

Křest byla spíše komorní událost, byla u něj jen blízká rodina a pozvaní přátelé. Královna ani její manžel princ Philip se ho nezúčastnili. Jak oznámil Buckinghamský palác, rozhodlo se o tom před určitým časem a důvodem nejsou zdravotní problémy, nýbrž to, že se dvaadevadesátiletá královna dnes vracela ze sídla Norfolku a čeká ji rušný pracovní týden.

Members of the Royal Family arrive at St James's Palace for the christening of Prince Louis. pic.twitter.com/3pDk4D898C

— Kensington Palace (@KensingtonRoyal) 9. července 2018

Jako první do kaple vešel princ Charles, tedy Louisův dědeček, s manželkou Camillou. Za rodinou prince Williama pak bylo vidět jeho bratra Harryho s manželkou Meghan. U obřadu, při němž arcibiskup Louise pokřtil vodou z řeky Jordán, byli i sourozenci Kate sestra Pippa a bratr James.

Kate krátce hovořila s arcibiskupem a podle novinářů mu řekla, že je Louis velmi klidné dítě. Vévodkyně z Cambridge doufá, že to tak zůstane.

Témata:  Louis Arthur Charles Kate Middleton princ William královská rodina

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy