Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Členku skupiny Pussy Riot Aljochinovou zatkla ruská policie

Ruská vlajka
Ruská vlajka
Foto: Pixabay

Moskva – V Rusku byla zadržena členka punkové skupiny Pussy Riot. Policie zatkla Mariju Aljochinovou za to, že neodpracovala 40 hodin obecně prospěšných prací, k nimž byla odsouzena loni v prosinci za nepovolenou demonstraci před sídlem ruské tajné služby FSB. 

Moskevský soud tak má rozhodnout, jak ji za neuposlechnutí potrestá, informovala agentura AP.

Aljochinová spolu s další aktivistkou loni v prosinci držela u sídla FSB, která je nástupkyní smutně proslulé sovětské tajné policie, založené právě před 100 lety, transparent s nápisem „Všechno nejlepší k narozeninám, popravčí".

Její společnice unikla zatčení, nikoliv však fotografka a fotograf, kteří akci fotili. Aljochinová jakoukoli vinu odmítla.

Aljochinová byla zadržena už dříve. Společně s dalšími dvěma členkami Pussy Riot v roce 2012 ji poslal moskevský soud na dva roky za mříže za předvolební výtržnosti v moskevské katedrále Krista Spasitele. Pětice členek Pussy Riot tehdy v chrámu křičela text písně Bohorodičko, vyžeň Putina. Odvolací soud změnil jedné z odsouzených punkerek nepodmíněný trest na podmíněný. Aljochinová a její kolegyně Naděžda Tolokonnikovová byly propuštěny na amnestii.

Témata:  Marija Aljochinová Pussy Riot Rusko

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:50

Rusko oznámilo, že zaútočilo na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy