Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francouzská ministryně si zahraje v divadelním představení o EU, vyzdvihne přednosti skupiny

EU
EU
Foto: Pixabay

Paříž - V interaktivním divadelním představení, která má obhajovat přednosti EU, si zahraje francouzská ministryně pro evropské záležitosti Nathalie Loiseauová. Informovala o tom agentura AFP.

Profesionální herci budou představovat soudce a prokurátora, publikum poslouží jako porota, která vydá v závěru hlasováním svůj konečný verdikt.

Akce je součástí projektu "občanských konzultací" prezidenta Emmanuela Macrona, který se snaží co nejširšímu publiku přiblížit závažná politická témata považovaná za příliš odtažitá a nesrozumitelná.

Chápání fungování Evropské unie má nyní nejvyšší prioritu s ohledem na blížící se volby do Evropského parlamentu, které budou příští rok.

Loiseauová má s přednáškami o EU široké zkušenosti. V poslední době jich podnikla již tři desítky. Hravá forma divadelního představení tuto osvětu posouvá podle ministerstva pro evropské záležitosti o krok dál. Akce se uskuteční v pondělí.

Témata:  Francie EU divadla

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:50

Rusko oznámilo, že zaútočilo na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy