Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve Finsku se připravuje summit Trumpa a Putina, lidé chystají demonstrace

Vladimir Putin a Donald Trump
Vladimir Putin a Donald Trump
Foto: kremlin.ru

Helsinky - Přípravy pondělního summitu amerického prezidenta Donalda Trumpa a ruského prezidenta Vladimira Putina jsou ve finské metropoli v plném proudu.

Helsinská policie přijala přísná bezpečnostní opatření a ohlášena je už více než desítka protestních akcí, informovala dnes agentura AP.

Demonstrace se podle finské policie mají konat v sobotu, v neděli i v pondělí. Největší z nich, která se uskuteční v neděli odpoledne, by mohla přilákat tisíce odpůrců jednoho, druhého či obou prezidentů.

Podle organizátorů půjde o mírovou akci, které se budou moci zúčastnit i rodiny s dětmi a která bude nestranická. Cílem má být snaha zdůraznit důležitost lidských práv či ochrany životního prostředí.

Konat by se v neděli měla ale i akce s názvem Helsinky milují Trumpa. Na facebooku účast na ní přislíbilo zhruba 1500 uživatelů. Podle organizátorů však nepůjde o demonstraci, ale spíše o shromáždění lidí s podobným názorem.

Témata:  Donald Trump Vladimír Putin Finsko

Aktuálně se děje

1. května 2024 10:11

Pozemní operace izraelské armády do Rafahu nevýslovnou katastrofou, varuje OSN

Pozemní operace izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy by byla "nevýslovnou katastrofou," prohlásil šéf Úřadu OSN pro koordinaci humanitárních záležitostí (OCHA) Martin Griffiths. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy