Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tisíce Britů protestují proti Trumpovi

Londýn
Londýn
Foto: Pixabay

Edinburgh (Británie) - Několik tisíc lidí dnes vyšlo do ulic skotské metropole Edinburghu, aby daly najevo nesouhlas s politikou amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Šéf Bílého domu před pondělním setkáním s ruským prezidentem Vladimirem Putinem v Helsinkách tráví soukromý víkend ve Skotsku, kde vlastní dva golfové areály.

Policie podle AP odhadla, že ve 13:00 místního času (14:00 SELČ) bylo před budovou skotského parlamentu asi 3000 demonstrantů. Do protestů se zapojili vedle jednotlivců také antifašistické skupiny a političtí aktivisté.

Demonstrace byly svolány i do dalších skotských měst. V Glasgowě, které je největším skotským městem, se za účasti tisíců lidí koná pochod hrdosti za hodnoty tolerance, rozlišnosti, rovnosti, lásky a respektu nehledě na sexuální orientaci. Pochod by podle organizátorů mohl přilákat až přes 50.000 účastníků a diváků.

Témata:  Velká Británie Donald Trump

Aktuálně se děje

1. května 2024 10:11

Pozemní operace izraelské armády do Rafahu nevýslovnou katastrofou, varuje OSN

Pozemní operace izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy by byla "nevýslovnou katastrofou," prohlásil šéf Úřadu OSN pro koordinaci humanitárních záležitostí (OCHA) Martin Griffiths. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy