Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Syrská armáda intenzivně ostřeluje povstalce v Kunajtře

Sýrie, ilustrační foto
Sýrie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Damašek - Syrské vládní síly od dnešního časného rána intenzivně ostřelují strategickou provincii Kunajtra.

Ve velké ofenzivě v regionu sousedícím s Izraelem okupovanými Golanskými výšinami zaznamenaly první úspěch, když dobyly lokalitu Mašara, informovala podle agentur Reuters a AFP Syrská organizace pro lidská práva (SOHR).

"Ostřelování povstaleckých pozic v provincii Kunajtra začalo kolem třetí hodiny ranní (místního času) a od té doby už více než šest hodin pokračuje," sdělil šéf SOHR Ramí Abdar Rahmán. Potvrdil dobytí Mašary vládními vojáky. Upřesnil, že na různé cíle v provincii bylo vypáleno kolem 800 střel a granátů a mezi vládními vojáky a povstalci se odehrávají urputné střety. Žádná bilance jejich obětí není zatím podle agentury AFP k dispozici.

Po získání kontroly nad Damaškem a jeho okolím zahájily vládní síly za podpory Ruska 19. června ofenzivu proti provincii Dará, ovládané povstalci. 

Témata:  Sýrie Syrská krize

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:50

Rusko oznámilo, že zaútočilo na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy