Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počet obětí pátečního atentátu v Pákistánu vzrostl na 149, bilance nemusí být konečná

Pákistán
Pákistán
Foto: Pixabay

Islámábád - Počet obětí pátečního sebevražedného útoku v pákistánské provincii Balúčistán vzrostl na 149. Dnes o tom informovali místní představitelé. řada lidí je v kritickém stavu, počet obětí se tak ještě může zvýšit.

Jde tak o druhý nejkrvavější útok v Pákistánu od vyhlášení nezávislosti v roce 1947, napsala BBC. K útoku na předvolební shromáždění se přihlásila teroristická organizace Islámský stát (IS). Mezi mrtvými je i jeden z místních kandidátů na poslance.

Útok v Balúčistánu se stal ve městě Mastung, asi 40 kilometrů od provinční metropole Kvéty. Mezi mrtvými je devět dětí, dalších více než 180 lidí utrpělo zraněn.

Mnoho ze zraněných zůstává v kritickém stavu v nemocnicích v Mastungu, Kvétě i jihopákistánském Karáčí. Místní představitelé se proto obávají, že se počet mrtvých může ještě zvýšit.

Témata:  Pákistán Islámský stát teroristické útoky v Pákistánu

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 11:51

Počasí: Vítr v Čechách zesílí. Výstraha platí až do úterý

Úvod týdne nepřinese jen výrazné ochlazení způsobené přechodem studené fronty. Zesílí také vítr, upozornili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V nárazech má dosahovat rychlosti přes 65 kilometrů za hodinu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy