reklama

Informovala o tom slovenská a maďarská média. Žena známá na Slovensku ze stránek bulvárních periodik požádala prostřednictvím svého obhájce budapešťský soud o podmínečné propuštění před několika týdny.

Varholíková-Rezešová se podle médií ve vězení chovala příkladně, dodržovala všechna přísná pravidla a při výkonu trestu se nedostala do konfliktu s žádnou ze spoluvězeňkyň.

Odvolací soud poslal Slovenku na devět roků za mříže 11. září 2014. Trestní senát tehdy zpřísnil rozsudek prvoinstančního soudu, podle kterého si měla Slovenka odpykat šest let.

K nehodě došlo 21. srpna 2012 na maďarské dálnici M3. Pod vlivem alkoholu Varholíková-Rezešová narazila ve vysoké rychlosti do vozidla značky Fiat Punto. Na místě v něm zahynuli tři lidé. Další žena v hořícím automobilu utrpěla těžká poranění, jimž podlehla po převozu do nemocnice.

Případ vyvolal na Slovensku velkou pozornost, protože výstřední život Varholíkové-Rezešové často plnil přední stránky tamního bulváru. Její otec Alexander Rezeš, který zemřel v roce 2002, byl na Slovensku znám jako podnikatel, jeden z nejbohatších lidí v zemi a člověk blízký někdejšímu premiérovi Vladimíru Mečiarovi. V České republice Rezeš v roce 1996 koupil za 900 milionů korun fotbalovou Spartu. po třech letech ji ale opět prodal.