Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Český pilot přistál v Bratislavě bez vysunutého podvozku

Letadla, ilustrační foto
Letadla, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Bratislava - Na bratislavském letišti dnes přistál český pilot s malým soukromým letadlem bez vysunutého podvozku.

Na palubě stroje typu Rockwell Commander byl jen pilot letadla, který při incidentu neutrpěl zranění. Na dotaz ČTK to sdělila mluvčí letiště Veronika Ševčíková. Zároveň popřela dřívější informaci zpravodajského serveru tvnoviny.sk, že při manévru byla poškozena dráha letiště.

"Nebyl vyhlášen žádný typ pohotovosti, podle standardních postupů se na místo dostavili hasiči a provozní složky. Incident neovlivnil provoz na letišti," uvedla Ševčíková.

Incident se odehrál na vedlejší vzletové a přistávací dráze letiště, která byla do odstranění zmiňovaného letadla a do kontroly jejího stavu uzavřena. Letiště disponuje dvěma vzletovými a přistávacími dráhami.

Témata:  letectví a letadla SR Bratislava

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 19:30

Situace na frontě se stále zhoršuje, přiznala ukrajinská armáda

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy