Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

U australského pobřeží plave obří lidožravý žralok. Zabil ženu při potápění

Žralok bílý (Carcharodon carcharias)
Žralok bílý (Carcharodon carcharias)
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Perth - V neděli těsně před polednem místního času zaútočil obrovský žralok na ženu, která se byla u australského města Perth potápět ještě s dalším mužem. Toho zachránili místní rybáři, kteří po útoku médiím řekli, že žralok byl větší než jejich 5 metrová loď.

Další australská pláž se dostává ze šoku po útoku obřího žraloka. Ke smrti ženy (60) došlo jen několik dní po útoku na surfaře, který podlehl svým zraněním v nemocnici.

Muž, který se společně se ženou potápěl, cítil, jak něco proplulo kolem něj, sdělil výpověď otřeseného muže portálu 9news inspektor Danny Mulligan. Rybářům, kteří byli v tu chvíli nedaleko, se podařilo vmanévrovat svou loď mezi obrovské zvíře a vyděšeného potápěče.

Takové štěstí už neměla žena, která se s ním potápěla. Žralok na ni zaútočil a ošklivě ji pokousal. Když ji dovezli k molu, byla podle PerthNews již po smrti. K tragické smrti došlo jen dva dny po smrti surfaře, který při útoku žraloka přišel o pravou nohu.

Není jisté o jaký druh žraloka šlo, nicméně rybáři, kteří přispěchali potápěčům na pomoc, vypověděli, že byl větší než jejich pětimetrová loď.

Témata:  žraločí útoky žraloci Austrálie

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy