Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útočník v USA zajal 50 rukojmí, jednu z nich zabil

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

Los Angeles - Smrtí jedné ženy skončil sobotní incident v Los Angeles, při němž ozbrojený útočník držel v supermarketu asi 50 lidí jako rukojmí.

Osmadvacetiletý muž se po třech hodinách policii vzdal. Dvě hodiny předtím, než obsadil obchod, postřelil svou babičku a zranil další ženu, kterou přinutil vstoupit s ním do auta.

Policisté vůz pronásledovali a stříleli po něm. Ozbrojenec nakonec narazil do sloupu poblíž obchodu Trader Joe's a vběhl dovnitř.

Lidé padali na zem, když policisté po prchajícím dál stříleli. Některým se podařilo uniknout okny, další se zabarikádovali ve vedlejších místnostech. Na místo dorazila zásahová jednotka a 18 sanitek. Policisté nahlíželi dovnitř s pomocí zrcadel a vyjednávač se snažil střelce přimět k tomu, aby rukojmí propustil.

Témata:  USA únos / rukojmí

Aktuálně se děje

1. května 2024 12:13

Češi v EU: Největší nespokojenost panovala v roce 2016

V dobách migrační krize v roce 2016 panovala největší míra nespokojenosti s členstvím Česka v Evropské unii, kdy nebylo spokojeno 65 procent Čechů. Naopak největší spokojenost byla zaznamenána kolem českého předsednictví v roce 2009, kdy bylo spokojených 69 procent obyvatel.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy