reklama

Brennan po kritizované Trumpově tiskové konferenci s ruským vůdcem Vladimirem Putinem v Helsinkách řekl, že Trumpovo vystoupení je možné označit za velezradu.

"Máme na Brennana spoustu otázek a budeme rozhodně žádat vysvětlení," řekl Goodlate, republikánský poslanec ze státu Virginia. Jeho slova o hlavě státu označil za "mimořádně pobuřující". Trump minulý týden o Brennanovi prohlásil, že je to lhář a podvodník.

Goodlate také odsoudil kritické výroky bývalého šéfa FBI Jamese Comeyho, který po tiskovce Trumpa s Putinem z minulého pondělí na twitteru napsal, že všichni, kdo věří v americké hodnoty, musejí na podzim v kongresových volbách hlasovat pro demokraty.

"Byl to den, kdy se americký prezident postavil na cizí půdě po bok vraždícího, prolhaného gangstera a odmítl podpořit vlastní zem. Vlastenci musejí vstát a prezidentovo chování odmítnout," napsal Comey. Toho Trump loni v květnu odvolal z funkce pro ztrátu důvěry .

Kritika na adresu Trumpa zazněla ve čtvrtek nepřímo i z úst šéfa amerických zpravodajských služeb Dana Coatese, který na bezpečnostní poradě v Aspenu ve státě Colorado nechtěl uvěřit zprávě o tom, že Trump pozval Putina do Bílého domu. V sobotu Coates své poznámky označil za "nešikovné". Neměly prý znamenat, že chce jednání prezidenta kritizovat nebo se o něm vyjadřovat neuctivě.